Oltárképek és a szószék restaurálásaAVOP LEADER+ intézkedés 2. tevékenység (kódszám: AVOP 3.5.2.), „JÁSZ-SAROKPONT Összefogás a Térség Jövőjéért” Helyi Akciócsoport elnevezésű felhívására pályázatot nyújtott be A Jászapáti Templomért Alapítvány és a Jászapáti Római Katolikus Plébánia is, melynek eredményeként 2007-ben megvalósult többek között a templomunk 3 mellékoltárképének és a műemlék szószék restaurálása, továbbá a pályázat része ez a 10 db információs tábla is.

A Történelmi gyökerek megőrzése és átadása – Szent Anna és Szent Erzsébet oltárképek restaurálása című pályázaton 1.744.000 Ft támogatást nyert az alapítvány. E pályázat jóvoltából dr. Bóna István festő-restaurátor előadássorozatot tartott, rendhagyó történelemóra” címen, amikor is megismertettük az érdeklődőket nemcsak a templom történetével, hanem a restaurálás folyamatával is.

 

 

 

„A fájdalmas szűzanya” oltárkép előtt hangverseny című pályázaton 1.921.000 Ft támogatást nyert a Plébánia.

Műemlék szószék megőrzése és az 1391-es „kőegyház” bemutatása információs táblákon keresztül című pályázattal az alapítvány 1.724.800 Ft támogatást nyert.

 

 

© Jászapáti Templomért Alapítvány - 2011-2022
Jászapáti Templomért Alapítvány


Készítette: